Åtta år med Reinfeldt : vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik
Stefan Carlén, Christer Persson, Daniel Suhonen

Har du saknat en sammanhållen granskning av vad högeralliansens politiska förslag leder till för samhälle? I så fall är boken Åtta år med Reinfeldt – Vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik ett måste. I skriften går författarna bakom högeralliansens retorik. Med fakta och analys tas loven av de i media spridda uppfattningarna att skillnaderna är små mellan de båda huvudalternativet i svensk politik. När alliansen i sina gemensamma skrifter hävdar att de ”vill slå vakt om den svenska modellen” visas här tvärtom att politiken medvetet är inriktad på att knäcka den svenska modellen. Genom att kraftigt sänka a-kassan och fördyra fackligt medlemskap rubbas maktbalansen på arbetsmarknaden till kapitalets fördel. Genom privatiseringar och försämringar av socialförsäkringarna slås det kitt som solidariskt håller samman samhällets grupper sönder. Resultatet blir beteendeförändringar som än mer framkallar krav på sänkta skatter och mer privata välfärdslösningar. Ett mer ojämlikt samhälle växer fram.

I boken visas också att den svenska modellen trots många kvardröjande brister måste utgöra grunden för en framgångsrik politik i en allt mer globaliserad värld. Det är en modell som inte bara varit bäst på att leverera jämlikhet och livskvalitet, utan också tillväxt och konkurrensförmåga.

Boken är skriven av tre skribenter som är nära knutna till arbetarrörelsen: Christer Persson, planeringschef på Socialdepartementet. Stefan Carlén, facklig ekonom verksam på Handels. Daniel Suhonen, seminarieansvarig på ABF Stockholm.


Författare:  Stefan Carlén, Christer Persson och Daniel Suhonen Titel: Åtta år med Reinfeldt : vad varje väljare bör veta om högeralliansens politik Format: 135x210 mm Häftad Antal sidor: 158 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174419993


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.