Rörelsen - Den andra platsen

John Ajvide Lindqvist imponerar igen

16 oktober 2015

Rörelsen

Med ”Rörelsen” tar sig John Ajvide Lindqvist en plats i den svenska litteraturen. Han framstår plötsligt som lika central som säregen. Han utforskar både vår Sverigebild, ett samhälle i förändring och konstens gränsöverskridande möjligheter.
– Arbetarbladet

Språket är sparsmakat och exakt och förstärker med små, små skiftningar det obehagliga som håller på att hända – både i fastigheten och i samhället. Ajvide är inte bara mästare i en genre, han snarare är genren.
– Sydsvenska dagbladet

Det blir allt tydligare att Ajvide Lindqvist håller på att bygga sig ett enormt litterärt landskap, ett universum med dörrar till andra dimensioner, men också att han är vår just nu starkaste berättare.
– Expressen

… en roman vars författare tydligt strävar efter att ta sitt författarskap mot nya, okända horisonter, utan att för den skull kompromissa med sitt omvittnade mästerskap inom genren.
– DN

Hans skräck, när den är som bäst, är inga importerade och påklistrade Hollywoodeffekter. Den är ett koncentrat av något som redan finns här, i landskapet och i människorna.
– SvD

… John Ajvide Lindqvists drabbande styrka som författare. Han tillhör också sin generations i särklass förnämsta romanförfattare.
– Örnsköldsviks allehanda

så lyckas också författaren John Ajvide Lindqvist att skriva fram ett stycke Stockholmshistoria på sitt alldeles egna och magiska vis.
-SR

Detta är en märklig roman. Precis som i Låt den rätte komma in tycker jag att de (fiktivt) självbiografiska bitarna ger berättelsen en fantastisk dynamik. När ett vanligt tråkigt hyreshus befolkas av de mest ordinära människor, som sedan skruvas till oigenkännlighet, så fungerar det otroligt bra.
– Skånska Dagbladet

… romanen går för långt.
– Aftonbladet

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla