Johannes Sjögren

Johannes Sjögren är född 1974 i Rödeby utanför Karlskrona. Idag bor han i Stockholm där han arbetar som butiksbiträde. Han är även verksam som författare och konstnär. Han gjorde 2002 en uppmärksammad debut med novellsamlingen Backabo. 2007 utkom uppföljaren Krig i hela Sverige. Läs mer om honon här.

Så här skrev Johannes Sjögren i Svensk Bokhandel inför sin debut 2002:

”Jag har alltid haft svårt för att fatta. Och när jag var liten, då var det ännu värre. Som den där historien pappa berättade för mig, om när jag skulle få min hörsel kollad hos en öronläkare på Karlskrona Centrallasarett. Jag hade haft öroninflammation, så det var ett viktigt besök, och läkaren förklarade länge och väl för mig hur allt fungerade. Att jag skulle sätta på mig ett par hörlurar, och att varje gång jag hörde en signal så skulle jag trycka på en liten knapp.

Eftersom jag hade nickat ivrigt åt allt han sa, så började hörseltestet. Men under testet reagerade jag överhuvudtaget inte på en enda signal, hur mycket de än skruvade och ändrade på frekvenserna. Efteråt sa läkaren till pappa att jag var allvarligt hörselskadad, och att jag behövde hjälp och behandling, ja, kanske till och med en operation. Sedan, på väg hem i bilen, vände jag mig om till min djupt bekymrade pappa och frågade:

”Vad var det som pipte hela tiden?”

Och kanske är det en av anledningarna till varför jag har skrivit mina noveller; att försöka reda ut en massa saker som jag alltid sa att jag förstod, men som jag i själva verket aldrig fattade ett skvatt av.”Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.