Under tiden
Katarina Bjärvall

Vad är slumpen, vad är ödet? Och vad i våra liv har vi faktiskt kontroll över?

Det är en varm höstkväll på 2000-talet i en förort till Stockholm. På en fotbollsplan tränar trettonåriga Louise målskott för sig själv. Bredvid planen sitter Zinar försjunken i tankar: ska han få stanna i Sverige eller skickas tillbaka till Turkiet där en roll i en urgammal blodsfejd väntar honom?
I en villa inte långt därifrån bjuder Sten sin tyranniske far Sigfrid på en spänd middag. Och samtidigt snör Newroz på sig löparskorna för att försöka springa ifrån tristessen i det kärleksförhållande hon lever i … Inom någon timme ska dessa människor länkas samman i en kedja som tvingar dem att ta ställning till de stora frågorna: skuld och ansvar, heder och rättvisa.

Under tiden är en roman av ett slag som många efterlyst: en engagerande, lättläst och spännande berättelse om verklighet och drömmar i Sverige idag. En bok som skildrar flyktingfrågan och det mångetniska samhället utan moraliserande eller färdigförpackade lösningar.


Författare:  Katarina Bjärvall Titel: Under tiden Format: 151x221 mm Inbunden Antal sidor: 316 Utgivningsår: 2008 ISBN: 9789170373305


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.