Illustratör: Nyberg - Steve
Format: 232x168 mm, Danskt band
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789170379017

Trygga lilla Sverige

En brevbomb exploderar på ett postkontor i Stockholm 1905. Hösten 1946 sker återkommande bombdåd runtom i huvudstaden. I Helsingborg 1916 sätter en kvinna i system att döda de barn hon fått betalt för att ta hand om. I Luleå 1940 planerar en hemlig kommitté ett terrordåd mot en politisk tidning.

I Trygga Lilla Sverige debuterar Steve Nyberg som serieskapare med sex berättelser från Sveriges inhemska förflutna. Historier från folkhemmet som vi inte vill minnas det. Det är serier i dramadokumentär form om förövare och om samhället som skapade dem. Sverige och svenskarna. Tillsammans visar de motsatsen till magkänslan: Det var inte bättre förr.

Med elegant pennföring och noggrann research återskapar Steve Nyberg dramatiska men ofta bortglömda händelser från Sveriges 1900-talshistoria. Men Trygga Lilla Sverige är mer än bara en seriebok berättelserna presenteras i varsitt häfte tillsammans med faksimiler av kartor och pressklipp, vykort och ett vishäfte, allt tidstypiskt formgivet och förpackat i en elegant box.

Steve Nyberg växte upp i ett ensligt hus ute i skogen på 80-talet. Efter gymnasiet flyttade han till Göteborg för att studera och har blivit filmvetare, journalist, konstnär och spårvagnsförare. Nu bor han i Malmö där han ritar serier och lever livet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla