Nattskärran
Kjell Eriksson

Det är tidig morgon den 10 maj 2003. En taxichaufför på väg att avsluta sitt nattpass gör en chockerande upptäckt. Varenda skyltfönster på Drottninggatan är krossat och gatan fylld av glassplitter.

Media strömmar till och mitt under direktsändning i lokalradion hörs ett skrik inifrån en bokhandel. En ung man har hittats mördad i butiken.

På Uppsalapolisen är man frågande och djupt oroad. Vad är det som pågår i staden? Femtonårige Ali vet men han tänker inte berätta för någon vad han sett.

Ann Lindell, som är tillbaka i tjänst efter sin barnledighet, hamnar omedelbart mitt i ett fall som är mera komplicerat än något annat hon ställts inför.

Under arbetet får hon ett överraskande mobilsamtal. Det är Edvard Risberg, hennes gamla kärlek, som hör av sig. Men hans röst låter annorlunda.

Kjell Eriksson har skrivit en kriminalroman som borrar sig ner i ett segregerat Uppsala. Det är också berättelsen om Ali, en ung man i djup konflikt med sig själv och som dessutom jagas av en mördare.

»Du är som nattskärran, du rör dig bara på natten«, säger hans morfar, den gamle iranske herden, irriterat till honom.

Ali vet då inte att det snart är hans tur att möta nattskärran.Nattskärran är den femte romanen i serien om Ann Lindell. Den senaste, Prinsessan av Burundi, utsågs 2002 till Årets bästa deckare.

FÖRFATTAREN: Kjell Eriksson (f.1953) är trädgårdsmästare och bosatt i Uppsala. För den första boken i serien om Ann Lindell, Den upplysta stigen, belönades han med Svenska deckarakademins debutantpris. De två följande, Jorden må rämna och Stenkistan, nominerades till Deckarakademins pris Årets bästa svenska deckare.


Författare:  Kjell Eriksson Titel: Nattskärran Format: 150x220 mm Inbunden Antal sidor: 360 Utgivningsår: 2003 ISBN: 9789173249874


Av samma författare


Sidan använder cookies. Läs mer.