Vill ha mer : om barn, tid och konsumtion
Katarina Bjärvall

Vårt samhälles främsta bristvara är inte daghemsplatser, inte jobb, inte pengar och definitivt inte prylar. Vår tids bristvara är tid. Också barnen saknar vår tid tiden att vara tillsammans. Trots att vi har fler prylar än någon tidigare generation, så är vi inte lyckligare. Är det dags att tänka om?

Journalisten Katarina Bjärvall har träffat barn och föräldrar, forskare och marknadsförare, leksaksförsäljare och godistillverkare. Hon har chattat på nätet, gått på sexårskalas, shoppat loss med trettonåringar, druckit te vid köksbord i Stockholms innerstad och sörplat körsbärssaft hos den självhushållande familjen i Västergötland. Hon har läst och samtalat om konsumtion, arbete och stress. Vänt och vridit, tänkt och känt.

Hennes svar är ja, det är dags att tänka om. I hennes bok möter vi oss själva och våra val i en rad ömsinta, kritiska, glada, förtvivlade och arga reportage från ett Sverige i existensiell kris.Vill ha mer är en läsvärd och mycket tankeväckande bok som alla svenska föräldrar borde läsa. Alla politiker med för den delen.

Världen idag


Författare:  Katarina Bjärvall Titel: Vill ha mer : om barn, tid och konsumtion Format: 110x177 mm Pocket Antal sidor: 0 Utgivningsår: 2007 ISBN: 9789170372933


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.