Andlös
Mattias Ronge

En tyst och osynlig farsot drabbar Sverige. De som insjuknar tappar sin andningsreflex somnar du utan respirator är du död. Men epidemin sprider sig snabbare än vad respiratorer kan produceras. Och ännu snabbare sprider sig paniken, för vem vågar lita på att farsoten inte smittar mellan människor?
Ingen vet varifrån den kommer, eller hur man kan stoppa den. Leni tror sig veta, hon tror sig ha sett en koppling mellan vårt sätt att leva och smittospridningen. Hon försöker få forskarna att lyssna, men kanske är hon för obetydlig. Eller så är teorin helt enkelt för osannolik.
I ett försök att rädda mänskligheten ger sig Leni ut på en ödesdiger resa genom ett snötäckt samhälle som hon bara delvis känner igen, tillsammans med en man på flykt från polisen och ett föräldralöst barn som hon inte förstår. Långsamt tvingas de alla tre inse att det främsta hotet mot mänskligheten kanske inte alls är sjukdomen, utan något helt annat.
Andlös är en gastkramande dystopi som precis som Mattias Ronges tidigare böcker Tittaren och Den girige inte drar sig för att vrida upp den tid vi lever i ett snäpp för att vi ska se oss själva mitt i karriärhetsen, habegäret och klimatkatastrofen.
”Det är en riktigt äcklig romanidé – och bra.” Marie Peterson, Tidningen Vi
”Som framtidsvision är ’Andlös’ fasansfull. Som roman är den oerhört bra.” Anders Wennberg, Gefle Dagblad


Författare:  Mattias Ronge Titel: Andlös Format: 145x218 mm Inbunden Antal sidor: 319 Utgivningsår: 2013 ISBN: 9789170377082


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.