Format: 0x0 mm, Inbunden
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753551

Boken om UUlla Isaksson

Malin Isaksson

Ulla Isaksson slog igenom med romanen Ytterst i havet, 1950. Den satte tonen för ett författarskap som ofta riktar in sig på kvinnan och hennes kropp, världar och konflikter. I sin tid var Isaksson en centralgestalt på debattscenen och skrev även ett flertal manus för film, bland annat Jungfrukällan i samarbete med Ingmar Bergman.

I Boken om U följer vi barnbarnet och författaren Malin Isakssons sökande i spåren efter sin farmors arv Hur startar ett skrivande inom en människa? Hur samverkar livet och skrivandet? Med utgångspunkt i en stor mängd efterlämnat material av brev, arbetsdagböcker och anteckningar framträder en intim skildring av skrivandets premisser och av hur våra livsberättelser formas och omformas genom tid och generationer.

Malin Isaksson

Malin Isaksson debuterade med Tiden skulle komma att röra vid mig 1995 och har sedan dess utkommit med ett flertal böcker, för barn och unga och för vuxna. Hon har också varit redaktör för en diktantologi och för de litterära texterna i tidskriften Ponton och arbetar sedan tjugo år tillbaka som skrivlärare. 2020 kom romanen Jag är Istanbul. Hösten 2023 är hon aktuell med sitt första biografiska verk, Boken om U: Ett liv, ett författarskap, en farmor, om hennes farmor, författaren Ulla Isaksson.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla