Herrens år 1400
Dick Harrison

Det är höst år 1400, i ett Nordeuropa som äntligen, efter ett decennium av sjöröveri och krig, har börjat hitta tillbaka till fredliga förhållanden. På Gotland har Tyska ordens riddare och knektar återställt ordningen och sjöfarten blomstrar ånyo. Ordensmännens betrodde spårhund, Thierryfrån Liège, har kunnat ta det lugnt.

Men så händer det som inte får hända. En brand utbryter i Visbys utkant,på klinten alldeles vid ringmuren, och den ryska delegation som har förhandlat om försäljning av Novgorods handelsgård och kyrka i staden blir uppslukad av lågorna. Det står snart klart att det rör sig om mordbrand. Detta är bara början. När Thierry granskar brandmysteriet börjar bevis försvinna på besynnerliga vis, bara för att sedan dyka upp på märkliga ställen.

Mängder av försvårande omständigheter framkommer, vilka ställer den ene efter den andre ordensmannen i dålig dager. Snart dignar Visby under misstankar. Och mördaren är långt ifrån färdig med sitt blodiga värv.

Med fara för sitt eget liv tvingas Thierry lägga ett komplicerat pussel, inte olikt intrigerna hos Dorothy Sayers och Agatha Christie. Men Herrens år 1400 vore inte en Dick Harrison-deckare om inte allt dessutom vore historiskt korrekt


Författare: Dick Harrison Titel: Herrens år 1400 Format: 0x0 mm Pocket Antal sidor: 333 Utgivningsår: 2023 ISBN: 9789177753421


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.