Genans & värdighet
Dag Solstad

En av Dag Solstads främsta romaner i efterlängtad nyutgåva!   

Elias Rukla är en lätt alkoholiserad gymnasielärare i femtioårsåldern. När boken börjar håller han en engagerad föreläsning om Ibsens Vildanden för sin klass. För Rukla är detta en pjäs som ställer livsavgörande aktuella och existentiella frågor. Men från klassen hörs bara en tung suck. Ibsen, vem bryr sig? När lektionen är slut konstaterar Rukla resignerat men utan överraskning att han talat för döva öron. 

När han ska gå hem och försöker fälla upp sitt paraply ute i regnet på skolgården misslyckas det totalt. Då brister allt för Rukla. Han slår sönder paraplyet, vrålar mot de omkringstående och öser grova invektiv och könsord över en elev. 

Rukla faller. Som han själv ser det är yrkeskarriären över. Eftersom han inte har någon framtid kan han nu bara se tillbaka och han försöker värdera sitt tidigare liv.

Genans och värdighet är en av Dag Solstads främsta romaner. Den rymmer ett oförglömligt personporträtt, men också en diagnos av ett samhälle så präglat av likgiltighet och individualism att det gemensamma samtalet blivit meningslöst och kulturen en tom fras.


Författare: Dag Solstad Titel: Genans & värdighet Översättare: Lars Andersson Format: 0x0 mm Inbunden Antal sidor:  Utgivningsår: 2023 ISBN: 9789177753438


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.