Inte som lamm till slakt: Judiskt motstånd under Förintelsen
Kenneth Hermele

Varför gjorde judar inget motstånd under Förintelsen? Frågan var utgångspunkten för den här boken en utgångspunkt som visade sig fullständigt felaktig.  

I stället har Kenneth Hermele grävt fram en helt okänd historia som går tvärt emot myten om judars passivitet. I denna banbrytande berättelse avtäcker han ett landskap av judiskt motstånd i många och varierande former, ett motstånd som dessutom överträffar andra gruppers försök att stå upp mot Hitler.  

Judiska män och kvinnor satte eld på getton, sprängde räls och dödade tyska soldater och deras kollaboratörer. De smugglade mat, gömde flyktingar, tog sig över gettomurarna, spred flygblad, dokumenterade förtrycket, höll fast vid traditioner och värdighet. Judar var partisaner och stred med de allierade i förvånande antal.  

Kenneth Hermele ger de många motståndshjältarna namn och liv, samtidigt som han tecknar en ny bild av de kontroversiella juderåden och på vägen belyser det judiska motståndets filosofi under 2000 år.  

Inte som lamm till slakt utmanar det vi trodde oss veta om Förintelsen.


Författare:  Kenneth Hermele Titel: Inte som lamm till slakt: Judiskt motstånd under Förintelsen Format: 0x0 mm Inbunden Antal sidor:  Utgivningsår: 2023 ISBN: 9789177752226


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.