En berättelse om sex och makt
Laurie Penny

I de tider av kollaps och reaktionära tyranner som vi befinner oss i, bevittnar vi också en produktiv omvandling: genomgripande och permanenta förändringar i hur vi definierar genus, kön, samtycke och vems kroppar som spelar roll. Vi lever i en tid av kreativ olydnad, av nyskapande i sättet vi organiserar vård och omsorg, privat och offentligt. 

Men de här förändringarna hotar också de sociala och ekonomiska pelare som vi tidigare lutat oss mot; de hotar befintliga maktstrukturer och undergräver auktoriteten i våra samhälleliga institutioner från arbetsplatsen till kärnfamiljen. 

Inte konstigt att extremhögern får kämpa så hårt! En omvälvning i sexuella och könsrelationer innebär också en omvälvning i det politiska, ekonomiska och sociala livet. Insatserna kunde inte vara högre. 

Det här är en handgranat till bok, ett manifest för social förändring och en berättelse om hur feminismen kan rädda världen. 

 

LAURIE PENNY, född 1986, är en brittisk författare och journalist. Hen skriver för bland andra Vice och The Guardian. 23 år gammal var hen den yngsta personen någonsin att nomineras till Orwell Prize för sin omtalade och välbesökta blogg Penny Red.


Författare:  Laurie Penny Titel: En berättelse om sex och makt Översättare: Johanna Karlsson Format: 0x0 mm Inbunden Antal sidor:  Utgivningsår: 2023 ISBN: 9789177752998


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.