Format: 145x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 388
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177751663

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789179450441Inbunden, ISBN: 9789179456825

Den döde på balkongen

Joel Dahlberg

Ett hemligt sällskap inom finansvärldens toppskikt, en tragisk båtolycka som tar en ung flickas liv och en mäktig aktör i näringslivet som inte skyr några medel.

När journalisten Stefan Wiklund först får tipset om omständigheterna kring en mans död, kan han inte föreställa sig vilka osannolika händelser som ligger bakom och den roll han själv ska komma att spela. I arbetet med storyn tvingas Stefan gräva i sitt förflutna och det blir uppenbart att även han själv är föremål för granskning, men av vem?

DEN DÖDE PÅ BALKONGEN är en mångbottnad berättelse om jakten på ett scoop som kan förändra spelreglerna för den makthungriga eliten. Det är också första delen i serien Sällskapet.

Beställ e-bok

Recensioner

"Joel Dahlberg visar med sin thrillerdebut att han har bra driv i berättandet, en lyhördhet för miljöer och karaktärer samt spännande intrig. Den initierade insiderkänslan beträffande journalistarbetet och finansvärlden lyfter Den döde på balkongen ytterligare. Man vill läsa mer i den påbörjade serien om Sällskapet."

 Henric Ahlgren
BTJ

Joel Dahlberg

Joel Dahlberg har över tjugo års erfarenhet som ekonomijournalist, bland annat på Dagens Industri, Dagens Nyheter och ekonomisajten E24. Idag arbetar han på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion. Han har tidigare granskat den svenska finansbranschen i de hyllade och framgångsrika böckerna Bankbluffen - så blir du blåst på dina pengar (2009) och Pensionsbluffen - tryggheten som gick upp i rök (2012). I april 2015 kom Sammansvärjningen - så luras 5 miljoner svenska fondsparare, en granskning av den svenska fondbranchen. Våren 2023 kom han med sin romandebut, Den döde på balkongen, en finansthriller om jakten på ett scoop som kan förändra spelreglerna för...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla