Format: 110x178 mm, Pocket
Antal sidor: 271
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752257

Allvarligt talatLivet, hur fan gör man?

Bob Hansson

Bob Hansson har länge svarat på frågor i Allvarligt talat i P1 i Sveriges radio och hans program är omåttligt populära. Kanske beror det på hans öppna svar som får lyssnaren att blicka inåt och se hur vi ofta bär svaren inom oss. 

I boken Allvarligt talat. Livet, hur fan gör man? har Bob Hansson gjort ett urval från sina radioprogram. Det är svar på frågor som läsarna har ställt men förstås också frågor som Bob ibland ställt sig själv. 

Resultatet är en bok som likt en god vän, hjälper till att vrida och vända på frågorna vi alla har inom oss. Som varför lycka och ängslan så ofta hänger ihop? Eller varför man måste vara där allt händer? Eller vad som är motsatsen till evigheten? 

Allvarligt talat är en varm bok som hjälper oss att tackla oss själva och omvärlden. För är det något vi alla håller på och undersöker hela tiden så är det just detta: Livet, hur fan gör man egentligen?

Recensioner

"Bob Hansson är trovärdig och värd att lyssna på även när han säger sådant vi kanske redan visste eller just därför, förmodligen för att han alltid verkar genuint nyfiken och talar till frågeställarna (och läsarna av den här boken) som medmänniskor." "

 David Björklund
BTJ

"Du vet när en är en ynk som fryser som satan, tycker livet är lite piss och en lägger sig under ett täcke och tre filtar och bara kapitulerar och tar hand om sig själv? Kanske någon snäll typ till och med kommer med te? DEN känslan ger dessa texter. Kapitulation för att livet är lika med rasrisk. Livet är fan inte enkelt men det här är en tröstebok att plocka fram för att stötta både sig själv och andra. Och trots att det bara är ord känns det lite enklare med just dessa ord. Jag brukar inte vilja riva ut sidor ur böcker men den här boken ber nästan om det. Jag vill sätta upp texter på kylskåpet så jag kommer ihåg att jag redan passar in. Du ingår redan. Som Bob skriver. Betyg: 5/5"

bokblogg
Bokmums

Bob Hansson

Bob Hansson är född 1970 på en färja med destination Helsingborg, men växte upp på land. Han debuterade med diktsamlingen Heja världen! 1998. Sedan dess har han bland annat skrivit romanen Gunnar (2007), intervjuboken Kärlek, hur fan gör man? (2008) och Vips så blev det liv (2010). Det sista vi har är våra kroppar (2012) är Bob Hanssons tredje roman och tionde bok. Våren 2015 kom diktsamlingen och grannsämjan är en långsam bödel. Våren 2018 släppte han boken Tankar för dagen - manual för ett snällare liv, som samlar de bästa av Bob Hanssons morgonfunderingar från de senaste 10 åren i P1 - men också nytt...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla