På äventyr i senkapitalismen
Tommy Sundvall

Vem laddar elsparkcyklarna, levererar paketen och gräver gravarna på kyrkogården på undermåliga kontrakt? I Tommy Sundvalls satiriska äventyrsserier är det Morris, John och Hunter som gör det. I en ständig men hopplös jakt på pengar försöker de försörja sig på olika gig. 50 kr för varje uppladdad elsparkcykel, men vem betalar elräkningen? Om ett paket ska levereras från Stockholm till Pajala är det våra tre vänner som kör dag och natt.   

På sina äventyr i gigekonomin och på botten av senkapitalismen hinner de starta en fackklubb, bli vettskrämda på ett tomt hotell i Kramfors, utge sig för att vara finsk sjöpolis och droga en mellanchef med fentanyl. Som tre galna men cyniska Candide-typer tar de dagen som de kommer och hankar sig fram genom en vardag av vidriga arbetsvillkor, vänskap och en och annan öl.

På äventyr i senkapitalismen samlar fyra långnoveller med huvudkaraktärerna Morris, John och Hunter som bor i Stockholm, men äventyren tar oss med utanför tullarna i jakten på snabba pengar. Förutom en roadtrip till Pajala blir det också klassisk Finlandskryssning till Helsingfors. Det är en hysteriskt rolig och fräsande radikal skildring av en bisarr tid.

Tommy Sundvall är född 1988, bor i Stockholm och har gett ut fanzinen ”Paddsatan” och ”Revkrematoriet” i över tio år. Han medverkar regelbundet i tidskrifterna Brand och Det grymma svärdet. Delar av ”På äventyr i senkapitalismen” har publicerats som följetong i tidningen Arbetaren. Till vardags arbetar Tommy Sundvall som tjänsteman inom livsmedelsindustrin, men har ett förlutet på lager, callcenter, tidningsbranschen och som svartstädare.


Författare:  Tommy Sundvall Titel: På äventyr i senkapitalismen Format: 0x0 mm Häftad Antal sidor: 208 Utgivningsår: 2022 ISBN: 9789177751878


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.