B-laget
Freddot Carlsson-Andersson

Det här är det svåraste jag har skrivit. När jag utbildade mig till journalist såg jag framför mig hur jag skulle skriva om klimatförändringarna, om barns rätt till engagerade föräldrar, om den urspårade manligheten. Inte om min egen olycka.  

Under två år har Freddot Carlsson­ Andersson en anpassad lönebi­dragsanställning i ett projekt om arbete och normbrytande funk­tionsvariationer. Samtidigt får han själv, som 46-­åring, sin andra NPF­-diagnos. Efter att under lång tid ha rört sig i små cirklar på ytterkanten av arbetsmarknaden, som en fluga under en taklampa, är han på väg att förvandlas till en evig praktikant. Han inser att det här finns en historia som måste berättas, mitt framför ögonen på honom. Trots att han som författa­re och journalist egentligen hade velat skriva något helt annat. 

B-laget är en drabbande bok om hur det kan vara att leva med ADD och asperger, och om hur tillvaron försvåras för dem som inte passar in. Men också om att vara förälder och kollega. Utifrån en vårdag på arbetsplatsen varvas personliga betraktelser med forskning och populärkultur. 


Författare:  Freddot Carlsson-Andersson Titel: B-laget Format: 0x0 mm Inbunden Antal sidor:  Utgivningsår: 2022 ISBN: 9789177751915


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.