Format: 195x240 mm, Inbunden
Antal sidor: 123
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751403

Portionen under tianäta ute

Hanna Olvenmark

ATT ÄTA UTE är ett fantastiskt sätt att umgås. Särskilt om man med äta ute menar att äta sin middag ute i naturen. Med en knytis-picknick eller en enkel måltid som lagas på plats har alla råd att vara med! Det är också ett fantastiskt sätt att umgås med naturen, eller med sina egna tankar.

I sin tredje kokbok med billig och klimatsmart mat har Hanna Olvenmark tagit fram recept som passar att antingen packa i ryggan eller som enkelt kan kokas ihop på ett stormkök för den som har ett sådant. Det blir piroger och pastasallader, one-pots och matiga crêpes. Och till efterrätt? Glass i termos förstås! Till varje recept hör en packlista, och alla måltider är som vanligt klimatberäknade och kostar max tio kronor.

Portionen under tian: Äta ute är en bok för dig som längtar efter att komma ut i naturen till vardags. Utan vandringskängor och frystork. Förutom recept innehåller den också inspiration och tips på hur du fixar de tre P:na peppen, preppen och polarna.

”Den här välskrivna, peppande och inspirerande kokboken är en perfekt hjälp på vägen för alla som längtar efter att laga och äta mer mat utomhus.” 
BTJ, Linda Ljungskog

”Vad kan väl passa bättre i pandemitider, än en kokbok som erbjuder god mat som kan lagas och äta utomhus? … jag är verkligen stormförtjust i Hanna Olvenmarks böcker, och Portionen under tian – Äta ute är inget undantag!” 
Anna Bokmal, bokblogg

 

Sagt om tidigare Portionen under tian-kokböcker:

Smakrika och roliga recept som passar både magen, plånboken och matlådan. EXPRESSEN

Definitivt en av de bästa böckerna om vegetarisk/vegansk kost! EBBAS BOKBLOGG

Underbar bok med vegetariska rätter, de är lättlagade, billiga, goda och säsongsinspirerade! LEV GRATIS, BLOGG

Helt underbar kokbok med ljuvliga bilder och riktigt bra recept. MIAS BOKHÖRNA, BLOGG

Hanna Olvenmark

Hanna Olvenmark är dietist och hängiven snåljåp. Sedan 2015 driver hon bloggen och instagramkontot Portionen under tian med tusentals besökare varje dag. För pengarna hon tjänat in genom att laga smart och billig mat har hon bland annat åkt till Mount Everest base camp. I december 2018 släpptes hon succékokboken Portionen under tian: Bra mat för dig, din plånbok och planeten som sedan följdes upp av Portionen under tian: 300-kronorsveckorna året efter. Våren 2021 är hon aktuell med nya Portionen under tian: Äta ute. Lyssna på hennes TED Talk om att äta billigt, nyttigt och miljövänligt här.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla