Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier
Jens Linder

HUR GICK DET TILL när glasspinnar började överskölja västvärlden? Och har snabbmat alltid varit stigmatiserad »fattigmansmat«? Genom historien har människors ätande gått hand i hand med tekniska innovationer och följt med tidens strömningar. På samma sätt har det vi har på tallriken ofta påverkat vår blick på samhället. Ett exempel är den ikoniska köttkvarnen, som inte bara är ursprunget till hamburgare och varmkorv, utan även används som en metafor för politik, krig och arbetsliv. Och kan det förresten verkligen vara en slump att den är samtida med Mary Shelleys hoptråcklade monster?

I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning.


Författare:  Jens Linder Titel: Frankensteins köttkvarn : och andra omvälvande mathistorier Format: 0x0 mm Inbunden Antal sidor: 130 Utgivningsår: 2020 ISBN: 9789177751267


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.