Den blå maten
Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

Ny utgåva med nyskrivet förord!

Idag vimlar det av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka.Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss.

Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kallas Blå zoner geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen.Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten.

Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god. Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika,men också, och inte minst,Sverige och Småland.

Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns tillhands i svenska affärer. Den blå maten utkom första gången 2015 och har sålt i mer än 12 000 ex.


Författare: Niklas Ekstedt och Henrik Ennart Titel: Den blå maten Format: 197x237 mm Inbunden Antal sidor: 165 Utgivningsår: 2018 ISBN: 9789177750352


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.