Översättare: Lars Ryding
Format: 138x182 mm, Inbunden
Antal sidor: 191
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170379475

HandpåläggningTvå berättelser

Alan Bennett

Återigen får vi möta kritikerfavoriten Alan Bennett i två knivskarpa berättelser. I titelhistorien samlas den engelska kändiseliten vid en minnesceremoni för den unge Clive Dunlop — en gravt promiskuös massör som otroget men lojalt tjänat dem alla på många olika plan. Men vad var egentligen dödsorsaken? Bland Clives klienter finns också prästen Geoffrey, som nu ska leda den snabbt urartande ceremonin.

Bara kläderna de hade på kroppen skildrar paret Ransome som kommer hem efter en kväll på operan och finner sin Londonvåning helt tömd på ägodelar. Inte bara värdesakerna har stulits, allt — från möbler till kläder till toalettpappret — är borta. Plötsligt ställs både äktenskapet och hela tillvaron på sin spets. Vilka är de egentligen utan de saker de samlat på sig under ett helt liv?

Livlögner och små vita serveras med en aldrig sinande fantasi och finess, och som alltid skärskådar Bennett sina karaktärer med humor, ömhet och språklig elegans.

En njutning att läsa”
Femina

Beställ e-bok

Alan Bennett

Alan Bennett är född 1934 i Leeds, England. Sedan 60-talet har han skrivit ett stort antal prisbelönade dramer och räknas som en av Englands ledande dramatiker. Filmen Galne kung George som Alan Bennett har skrivit manus till hade stora framgångar och gav honom en Oscarsnominering. Alan Bennett är också författare till flera uppskattade böcker, bland annat Writing Home och Untold Stories. Av Alan Bennet har Ordfront gett ut Drottningen vänder blad 2008 (i pocket 2010) samt Snusk. Två osedliga berättelser (2012). Hösten 2016 släpptes två kortare berättelser i The lady in the van som även filmatiserades med Maggie Smith i...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla