Flickan med gåvorna
M. R. Carey

”Wow. Bara wow. Det här är så jäkla bra. En riktig vitamininjektion för genren. En intelligent ny twist på hela Zombieproblematiken.”
Johan Zillén, BokBoxen.se

”Jag sträckläser och blir till och med överraskad flera gånger. Rekommenderas!” Bella Stenberg, Smålandsposten

”En riktig fullträff” Jonas Brefält, Värmlands Folkblad

”Spännande sträckläsning som ofta överraskar.” Ystads Allehanda

”Mycket spännande, väldigt välskriven, härligt läsflyt, lättläst och snabbläst, blodig och hemsk, gripande och rörande, ja, denna bok innehöll allt. […] Helt klart en av årets bästa böcker, enligt mig. Rekommenderas absolut. Betyg: 5 av 5” Britt-Marie Bim Kullin, bimsblogg.com

MELANIE ÄR en väldigt speciell flicka. Dr Caldwell kallar henne för »vårt lilla geni«.
Varje morgon väntar Melanie i sin cell för att bli hämtad till dagens första lektion. När de hämtar henne håller sergeant Park pistolen riktad mot henne medan två andra hjälps åt att spänna fast henne i rullstolen. Hon tänker att de nog inte tycker om henne. När hon skojar och säger att hon faktiskt inte bits, är det ingen som skrattar.
Flickan med gåvorna är en skrämmande framtidsskildring där större delen av mänskligheten drabbats av en svampinfektion som stänger av deras hjärnor och väcker en hunger som bara kan stillas av mänskligt kött. Det ser ut som om slutet närmar sig eller finns det fortfarande hopp? Om det finns det, är det Melanie som är nyckeln.
Flickan med gåvorna bygger på M.R. Careys egen novell Iphigenia In Aulis, för vilken han nominerades till Edgar Allan Poe-priset. Romanen har hyllats i engelsk press för sin unika och intelligenta tolkning av zombietemat och för sina djuplodande karaktärsporträtt. M.R Carey har även skrivit manus till långfilmen The girl with all the gifts som bygger på berättelsen och som har premiär hösten 2016 med bland andra Glenn Close och Gemma Arterton i rollerna.

»Griper tag i dig och släpper inte taget.«
JOHN AJVIDE LINDQVIST

»Lika nytänkande som
läskig. En pärla.«
JOSS WHEDON

”intelligent zombieskräck”
Femina


Författare:  M. R. Carey Titel: Flickan med gåvorna Översättare: Johanna Svartström Format: 164x233 mm Inbunden Antal sidor: 390 Utgivningsår: 2016 ISBN: 9789170378836


Av samma författare


Sidan använder cookies. Läs mer.