The lady in the van : två berättelser
Alan Bennett

”Helt enkelt ett litet mästerstycke” Arbetarbladet

”Som en av de skarpaste skildrarna av det fortfarande så livskraftiga engelska klassamhället visar han med förundran och kärlek en person som går på tvärs mot det, liksom mot konsumism, konvention och politisk korrekthet. Miss Shepherd är den säregnaste hjältinnan som finns i engelsk prosa av idag.” Svenska Dagbladet

Alan Bennett är tillbaka, denna gång med ett par noveller, varav den ena är filmaktuell!
I sjuttiotalets London parkerar den hemlösa miss Sheperd sin skrotiga skåpbil på Alan Bennetts uppfart. Hon blir kvar i femton år. Mellan den argsinta gamla damen och hennes ofrivillige hyresvärd växer någon form av relation så småningom fram. Med skarp humor och mycket värme skildrar Alan Bennett den excentriska miss Sheperds öde och eskapader i ett svunnet England. »The lady in the van« är även aktuell som kritikerrosad filmatisering med Maggie Smith i huvudrollen.
I den andra novellen kallas den hunsade läraren Denis Midgley till sin fars dödsbädd. Han tänker inte unna fadern ett sista tillfälle att vara besviken på sin son Midgley ska vaka vid sjukhussängen ända till slutet. Men slutet dröjer. Och även i medvetslöst tillstånd lyckas fadern göra Midgleys liv till en plåga. »Father! Father! Burning bright« är en bitter komedi om hyckleri och stelnade familjerelationer.
Alan Bennetts historier skildrar människor som livet har trängt in i en återvänds- gränd, eller bara sprungit förbi. Det är underhållande, osentimentalt, ibland bitskt, och alltid elegant.

OM THE LADY IN THE VAN: »En briljant brittisk triumf.« DAILY MAIL


Författare: Alan Bennett Titel: The lady in the van : två berättelser Översättare: Lars Ryding Format: 134x183 mm Inbunden Antal sidor: 151 Utgivningsår: 2016 ISBN: 9789170379154


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Föreningen Ordfront

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.