”Vi måste anpassa munnen efter matsäcken”

gunnarrundgren1_foto-jan-ake-eriksson

Vilken är den största miljöboven i jordbruksindustrin? Hur kommer det sig att Sverige exporterar 40 000 ton animaliskt fett samtidigt som vi importerar nästan lika mycket palmolja? Och är det ekologiskt hållbart att vara vegan i Sverige?

Gunnar Rundgren har arbetat med ekologisk odling i över 30 år och var en av grundarna till KRAV-certifieringen. I Ordfronten #12 berättar han om en jordbruksindustri som slagit knut på sig själv för att producera så mycket som möjligt så billigt som möjligt, och vilka förändringar som måste till för att vi ska få ett uthålligt jordbruk.

Den stora ätstörningen – maten, makten miljön finns som både inbunden och e-bok.

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.