Thick as a brick

Micke Evhammar

En dag får Leo ett uppdrag. Han ska tillverka en grind. Glädjen i att låta händerna forma det glödande järnet och få allting att passa, och gemenskapen med arbetskamraterna, ger honom hoppet och självkänslan tillbaka. Men det var en lång väg dit.

Det fanns en tid då Leo och Helen var lyckliga tillsammans. Då det ständigt hände något nytt. Då politiken och musiken förenade dem och överbryggade deras skiftande klassbakgrunder. Det fanns också en tid före Helen, då Leo och bäste vännen Mocka drömde om att åka till Liverpool, Beatles hemstad. De brukade sjunga med huvudena tätt ihop, precis som John Lennon och Paul McCartney. Men de kom aldrig till Liverpool och Mocka dog alltför ung i en överdos.

Efter tjugotvå år i det villaområde dit Leo och Helen flyttade när barnen var små känner sig Leo fortfarande som en gäst från andra sidan när han kommer hem efter en dag på bygget..

Thick as a brick är en roman som insiktsfullt och med mycket värme skildrar en byggnadssmeds vardag. Samtidigt är det en berättelse om sorgen över en svunnen tid och om ett förhållande som obönhörligen går mot sitt slut.

Micke Evhammar är född 1955. Han är uppväxt i Stockholms södra förorter, men bor sedan trettio år tillbaka på Södermalm. Till yrket är han byggnadssmed och har tidigare publicerats i bland annat fackföreningspress. Thick as a brick är hans debutroman.


Författare:  Micke Evhammar Titel: Thick as a brick Format: 0x0 mm Häftad Antal sidor: 195 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174419917


Av samma författare


Sju dagar i maj

Micke Evhammar

HEJ! HUSSE! HALLÅ! LÅT BLI! Orden dränks av den Brokk som för en dryg kvart sedan drog igång sitt helvetesmaskineri…

Läs mer ➔


Sju dagar i maj

Micke Evhammar

Sju dagar i maj är en roman om arbetare och deras villkor, i ett land där tiotals byggnadsarbetare varje år…

Läs mer ➔


Thick as a brick

Micke Evhammar

En dag får Leo ett uppdrag. Han ska tillverka en grind. Glädjen i att låta händerna forma det glödande järnet…

Läs mer ➔

Sidan använder cookies. Läs mer.