Taxfree
David Ericsson

Taxfree är en hyperaktuell och spännande roman om arbetsförhållanden i det nya gränslösa Europa. Det är också en stark och känsloladdad skildring av en långtradarchaufförs tunga vardag och om kollisionen mellan kärlek, vänskap och politisk övertygelse.

Jack är trettioåtta år och kör långtradare tvärs genom Europa. En dag får han veta att hans åkeri blivit uppköpt av ett stort utländskt företag som heter Eddie Herz. Till en början oroar han sig inte över det. Men efter en tid får han veta att man anlitar chaufförer från de forna öststaterna som knappt får någon lön. Och snart står det klart att Eddie Herz använder sig av skumma metoder på många områden. Jack börjar ana att det är ett brottssyndikat snarare än ett åkeri han jobbar för. Fast frågan är om han kan göra någonting åt det.

Jack ställer sig skeptisk då klubbordföranden på åkeriet ber honom ta med ett kuvert med graverande uppgifter om företaget till en facklig funktionär i Tyskland. Men han bestämmer sig ändå för att ställa upp.

Det visar sig att uppdraget är långt mer riskfyllt än han kunnat ana. Jack blir skuggad och hotad och när till och med hans familj dras in känner han att katastrofen närmar sig.

Taxfree är en fristående fortsättning på David Ericssons roman Redlight.

 

Om Taxfree skrev Göran Greider i Dalademokraten:
”Som läsare ser man ett annat Europa träda fram än EU-retorikens. Det man reser genom där man sitter i lastbilshytten är den europeiska kapitalismens blodådror. I nöjeskvarteren vimlar det av unga östeuropeiska prostituerade och överallt förnims en smak av de fattigas maktlöshet.”


Författare:  David Ericsson Titel: Taxfree Format: 135x210 mm Häftad Antal sidor: 237 Utgivningsår: 2010 ISBN: 9789174419436


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.