Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

Mats-Eric Nilsson

”Den hemlige kockens” kokbok
Men vad ska man då äta – och laga?
Ända sedan Den hemlige kocken för fyra år sedan öppnade ögonen på hundratusentals svenskar har den frågan hängt i luften. Uppföljaren Äkta vara tipsade om hur man ska agera i butiken för att undvika E-nummermaten – men några grytor och kastruller syntes inte till.
I sin nya bok Smakernas återkomst tar Mats-Eric Nilsson därför nästa steg. Med hjälp av fotografen Lena Granefelt får vi under ett helt år följa honom och hustrun Anna Karin hemma i köket.
Vanliga kokböcker finns redan i överflöd, i Smakernas återkomst är det istället själva råvarorna som spelar huvudrollen. Förutom inspirerande recept till sköna måltider får läsaren mängder av tankeväckande och användbara kunskaper om grönsaker, frukter, bär, kött och fisk.
Glöm vinterns bleka tomater, smaklösa gurka, långväga jordgubbar och slokande sparris. Laga din mat utifrån den rådande årstiden, är bokens enkla budskap. Och upptäck att varje säsong har sina dolda delikatesser!


Författare:  Mats-Eric Nilsson Titel: Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna Format: 198x259 mm Inbunden Antal sidor: 235 Utgivningsår: 2011 ISBN: 9789170375576


Av samma författare


Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap

Mats-Eric Nilsson

"En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Äntligen i pocket med nyskrivet efterord! "En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta…

Läs mer ➔


Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

Mats-Eric Nilsson

"Den hemlige kockens" kokbok Men vad ska man då äta - och laga? Ända sedan Den hemlige kocken för fyra…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔

Sidan använder cookies. Läs mer.