Sju dagar i maj

Micke Evhammar

HEJ! HUSSE! HALLÅ! LÅT BLI!
Orden dränks av den Brokk som för en dryg kvart sedan drog igång sitt helvetesmaskineri och som nu hackar sig igenom en armerad och dubbelmurad tegelvägg. Det är ett monster på larvfötter, en stridsvagn i miniatyr med en lång arm på vars yttersta ände en rund stålnäve är monterad.
HÖR DU INTE! SLUTA!
Och jag vet att det kommer att bli fel. Vet att ingen talat om hur det verkligen ligger till.

J:son, Tompa och Johan är byggnadssmeder och har arbetat tillsammans länge, brottats med stålet och sina egna problem på bygget. In i den starka arbetsgemenskapen kommer Erik »Lillen« Jansson, en ung man från ett bemanningsföretag där timmar betyder mer än människor. När Erik protesterar mot att svetsa i ett skitigt restaurangkök ersätts han snabbt av Ali »Husse« Hussein Husseini. Det är »Husse« som ska komma att ställa saker på sin spets och lyfta frågan om hur mycket en arbetares liv egentligen är värt.

Sju dagar i maj är en roman om arbetare och deras villkor, i ett land där tiotals byggnadsarbetare varje år tillåts dö på sina arbetsplatser. Men det är också en roman om hur vänskap kan uppstå trots olikheter och att det är i vardagen, i fikarum och i arbetssituationer som vi kan påverka hur morgondagen ska se ut.


Författare:  Micke Evhammar Titel: Sju dagar i maj Format: 135x210 mm Häftad Antal sidor: 247 Utgivningsår: 2017 ISBN: 9789174417074


Av samma författare


Sju dagar i maj

Micke Evhammar

HEJ! HUSSE! HALLÅ! LÅT BLI! Orden dränks av den Brokk som för en dryg kvart sedan drog igång sitt helvetesmaskineri…

Läs mer ➔


Sju dagar i maj

Micke Evhammar

Sju dagar i maj är en roman om arbetare och deras villkor, i ett land där tiotals byggnadsarbetare varje år…

Läs mer ➔


Thick as a brick

Micke Evhammar

En dag får Leo ett uppdrag. Han ska tillverka en grind. Glädjen i att låta händerna forma det glödande järnet…

Läs mer ➔

Sidan använder cookies. Läs mer.