Persepolis. D. 1-4
Marjane Satrapi

Äntligen kommer Marjane Satrapis ständigt efterfrågade självbiografiska serieroman Persepolis i en påkostad nyutgåva.
Perspepolis är en unik och gripande skildring av Marjane Satrapis egen uppväxt i Iran efter den islamistiska revolutionen. Hennes berättelse innehåller både allvar och humor. Här skildras människor i all sin mänsklighet, men också i sin grymhet.
Vi får följa Marji genom barndomen i Iran, utanförskapet i exil i Europa, till de första trevande vuxenåren i hemlandet. Hennes väg går genom krig och diktatur, tonåren i exil till kampen för ett självständigt liv.
Persepolis har sålt i närmare 30 000 exemplar i Sverige, och filmatiseringen från 2007 tilldelades juryns pris på filmfestivalen i Cannes.

Om Persepolis:
Marjanes värld är större än den egna naveln, och genom henne blir läsarens värld större. Inte enklare, inte mer trösterik. Men större.
Stefan Helgesson i Dagens Nyheter

Det är fortfarande en av de bästa självbiografiska berättelser jag läst, tecknade eller ej. En anspråkslös historia som egentligen utan att visa några tecken på den ambitionen berättar allt man behöver veta om exilens och främlingskapets dubbelhet, dess frälsning och förbannelse, friheten och otryggheten.
Patrik Svensson i Sydsvenska Dagbladet

Marjane Satrapi föddes 1969 och växte upp i Teheran. När hon var 14 år skickades hon till Österrike. Idag bor hon i Paris.
Hon är verksam som filmregissör och konstnär, och har förutom Persepolis skapat två serieromaner och illustrerat flera barnböcker.


Författare:  Marjane Satrapi Titel: Persepolis. D. 1-4 Översättare: Gabriella Theiler Format: 135x200 mm Häftad Antal sidor: 348 Utgivningsår: 2015 ISBN: 9789170378300


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfronts webbkurser

Ordfront på facebook

Ordfront på instagram

Ordfront på twitter

Galago

Föreningen Ordfront

En bok för alla


Sidan använder cookies. Läs mer.