Nattskärran
Kjell Eriksson

Det är tidig morgon den 10 maj 2003. En taxichaufför på väg att avsluta sitt nattpass gör en chockerande upptäckt. Varenda skyltfönster på Drottninggatan är krossat och gatan fylld av glassplitter.
Media strömmar till och mitt under direktsändning i lokalradion hörs ett skrik inifrån en bokhandel. En ung man har hittats mördad i butiken.
På Uppsalapolisen är man frågande och djupt oroad. Vad är det som pågår i staden? Femtonårige Ali vet men han tänker inte berätta för någon vad han sett.
Ann Lindell, som är tillbaka i tjänst efter sin barnledighet, hamnar omedelbart mitt i ett fall som är mera komplicerat än något annat hon ställts inför.
Kjell Eriksson har skrivit en kriminalroman som borrar sig ner i ett segregerat Uppsala. Det är också berättelsen om Ali, en ung man i djup konflikt med sig själv och som dessutom jagas av en mördare.
»Du är som nattskärran, du rör dig bara på natten«, säger hans morfar, den gamle iranske herden, irriterat till honom.
Ali vet då inte att det snart är hans tur att möta nattskärran.

Utsedd till en av årets fem bästa svenska deckare 2003.

»Kjell Eriksson [har] i uppfinningsrikedom och förmågan att skriva fängslande ännu en gång överträffat sig själv.«
Bo-Ingvar Kollberg, UNTFÖRFATTAREN: Kjell Eriksson (f.1953) är trädgårdsmästare och bosatt i Uppsala. För den första boken i serien om Ann Lindell, Den upplysta stigen, belönades han med Svenska deckarakademins debutantpris. De två följande, Jorden må rämna och Stenkistan, nominerades till Deckarakademins pris Årets bästa svenska deckare. Hans förra bok, Prinsessan av Burundi, utsågs 2002 till Årets bästa deckare.


Författare:  Kjell Eriksson Titel: Nattskärran Format: 151x220 mm Kartonnage Antal sidor: 340 Utgivningsår: 2004 ISBN: 9789170370601


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfront på twitter

Ordfront på instagram

Ordfront på facebook

Ordfronts webbkurser

Föreningen Ordfront

En bok för alla

Galago


Sidan använder cookies. Läs mer.