Jordens bästa käk : en gård, tre kockar och en massa recept
Lotta Lundgren, Maximillian Lundin, Isak Wiig

Maximillian Lundin, Lotta Lundgren och Isak Wiig samlas i september 2011 på Marcellos farm i Skåne för att under tre dagar laga mat. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk.
”Marcellos farm odlar ett fyrtiotal olika sorters ekologiska grönsaker och ligger någonstans mellan Absoluts fabrik och OLW:s stora chipsindustri i skånska Ugerup. Mycket mer än så vet vi inte när vi anländer dit tillsammans med några lådor torrvaror, kött, fisk, varsin gasolhäll, våra knivar, sovsäckar, gummistövlar, några kompisar, en fotograf och en gemensam övertygelse att naturlig mat är godare och bättre.
Vi ska laga av det som växer på åkrarna runt farmen. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk, färgad av direktkontakten med den jord som maten trots allt växer ur, hur abstrakt det än ter sig när man står hemma vid sin egen spis.
Det blåser lite. En traktor brummar i bakgrunden. Vi tänder våra kök och sätter igång.”


Författare:  Lotta Lundgren, Maximillian Lundin och Isak Wiig Titel: Jordens bästa käk : en gård, tre kockar och en massa recept Format: 210x255 mm Inbunden Antal sidor: 164 Utgivningsår: 2011 ISBN: 9789170375903


Av samma författare


Sidan använder cookies. Läs mer.