Ett stort lidande har kommit över oss : historien om trettioåriga kriget
Dick Harrison

För oss svenskar är trettioåriga kriget förknippat med Gustav II Adolfs död vid Lützen 1632 och de »fornstora dar« då landet blev en stormakt.
I Tyskland framställs kriget på ett helt annat sätt. Spanjorerna har sin version, fransmännen sin liksom danskar, holländare, österrikare, schweizare, tjecker, italienare, portugiser, kroater och ungrare. Alla har sett konflikten ur sin egen synvinkel. Dick Harrisons Ett stort lidande har kommit över oss är den första boken på svenska som tar ett helhetsgrepp på detta väldiga krig och inte bara följer ett enda spår.
I Dick Harrisons initierade och välskrivna bok får läsaren följa ryttare och fotfolk, nunnor och abbotar, skomakare och bönder likaväl som kungar och kardinaler. Här finns den fattiga kvinnan som föder barn mitt i kriget och knekten som byter sida vartefter krigslyckan vänder. Det framgår dessutom att trettioåriga kriget var en global konflikt som utkämpades på flera kontinenter i praktiken ett första världskrig.
Ett stort lidande har kommit över oss: Historien om trettioåriga kriget har alla förutsättningar att bli ett standardverk på svenska universitet och lärosäten. Men framförallt är det en fascinerande bok som alla historieintresserade personer kan ryckas med av.

”Grym i alla bemärkelser” Henrik Höjer, Forskning och framsteg

”Som historiepedagog är den osannolikt produktive Harrison oöverträffad.” Ulrika Kärnborg, Expressen


Författare:  Dick Harrison Titel: Ett stort lidande har kommit över oss : historien om trettioåriga kriget Format: 160x235 mm Inbunden Antal sidor: 646 Utgivningsår: 2014 ISBN: 9789170377945


Av samma författare

Vill du stötta Ordfronts verksamhet? Swisha ditt bidrag till 123 346 97 15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Podcast: Ordfronten

Ordfronts
e-böcker

Ordfronts webbkurser

Ordfront på facebook

Ordfront på instagram

Ordfront på twitter

Galago

Föreningen Ordfront

En bok för alla


Sidan använder cookies. Läs mer.