Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv

Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

IDAG VIMLAR DET av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är nyttigt eller vad vi bör undvika för att inte bli feta och sjuka.
Vetenskapsjournalisten Henrik Ennart och stjärnkocken Niklas Ekstedt har vänt på steken och frågat de människor som blir äldst och friskast vad de har ätit. Av deras svar kan vi lära oss vad som också är bra för oss.
Författarnas utgångspunkt är vad människorna ätit i det som kal las Blå zoner geografiskt avgränsade områden där chansen att bli hundra år är störst i världen.
Det är Henrik Ennarts efterforskningar kring de långlivades framgångsrecept och Niklas Ekstedts egenhändiga tolkning av dem i sammanlagt 52 rätter som resulterat i Den blå maten.
Forskningen visar att människorna som bor i de blå zonerna är friskare och mer sällan än andra drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och även flera former av cancer. Men den mat de ätit är inte bara hälsosam, den är dessutom fantastiskt god. Författarnas kulinariska upptäcktsresa kommer att föra läsarna till Italien, Grekland, Japan och Latinamerika, men också, och inte minst, Sverige och Småland.
Den blå maten bygger på färska och lokalt producerade råvaror utan industriellt processade halvfabrikat. Alla recept i boken är utformade så att rätterna är enkla att laga med de varor som finns till hands i svenska affärer.


Författare:  Niklas Ekstedt och Henrik Ennart Titel: Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv Format: 197x238 mm Inbunden Antal sidor: 165 Utgivningsår: 2015 ISBN: 9789170378607


Av samma författare


Mitt barn äter allt

Christian Daun, Niklas Ekstedt

DÖD ÅT BARNMATEN! Vem är det egentligen som bestämt att barnmat ska vara synonymt med korv, pommes frites, pannkakor och…

Läs mer ➔


Ekstedt över öppen eld : recept för det analoga köket

Niklas Ekstedt

Torr ved som sprakar i en öppen eld. För oss handlar det numera mest om rekreation och mysig värme, kanske…

Läs mer ➔


Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv

Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

IDAG VIMLAR DET av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är…

Läs mer ➔


Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska

Henrik Ennart, Fredrik Mellgren

"Boken är välskriven och rafflande [...] Augustprisnominering i fackboksklassen och Stora journalistpriset borde vara inom räckhåll. Författarna rör vid vår…

Läs mer ➔


Sjukt hus : globala miljardsvindlerier från Lesotho till Nya Karolinska

Henrik Ennart, Fredrik Mellgren

JOURNALISTERNA Henrik Ennart och Fredrik Mellgren har länge följt bygget av Nya Karolinska som är både Sveriges och byggföretaget Skanskas…

Läs mer ➔


Åldrandets gåta : vetenskapen som förlänger ditt liv

Henrik Ennart

Hur gammal kan en människa bli? 150 år? Eller 200? 1000? Genom historien har människan drömt om evigt liv. Att…

Läs mer ➔


Sjukt hus : globala miljardsvindlerier : från Lesotho till Nya Karolinska

Henrik Ennart, Fredrik Mellgren

"Boken är välskriven och rafflande [...] Augustprisnominering i fackboksklassen och Stora journalistpriset borde vara inom räckhåll. Författarna rör vid vår…

Läs mer ➔


Den blå maten : recept för ett långt och lyckligt liv

Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

IDAG VIMLAR DET av råd om vad vi bör äta. Utgångspunkten är nästan alltid olika teorier om vad som är…

Läs mer ➔


Åldrandets gåta : metoderna som förlänger ditt liv

Henrik Ennart

Den första boken på svenska som beskriver korttidsfasta som metod för att må bättre och leva längre. Vetenskapen har länge…

Läs mer ➔


Åldrandets gåta : vetenskapen som förlänger ditt liv

Henrik Ennart

Den första boken på svenska som beskriver korttidsfasta som metod för att må bättre och leva längre. Vetenskapen har länge…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔

Sidan använder cookies. Läs mer.