Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst
Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik.
Boken har skakat om såväl tiotusentals konsumenter som stora delar av
livsmedelsindustrin och sålt i en kvarts miljon exemplar.
Idag talas det som aldrig förr om den fejkade maten. Vi konsumenter
inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud.
Rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan. Och hur hittar man
de genuina och oförfalskade livsmedlen? Vad döljer sig i burkarna med
barnmat? Hur får laxen och oliverna sin färg? Varifrån kommer gräddfils –
smaken i chipsen?
I sin nya bok bjuder Mats-Eric Nilsson på rader av nya avslöjanden,
men tipsar samtidigt om en mängd goda alternativ.
Äkta vara är en detaljerad genomgång av 150 livsmedel och förhoppningen
är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.


Författare:  Mats-Eric Nilsson Titel: Äkta vara : guiden till oförfalskad mat Format: 110x178 mm Pocket Antal sidor: 280 Utgivningsår: 2009 ISBN: 9789170374586


Av samma författare


Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap

Mats-Eric Nilsson

"En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Äntligen i pocket med nyskrivet efterord! "En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta…

Läs mer ➔


Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

Mats-Eric Nilsson

"Den hemlige kockens" kokbok Men vad ska man då äta - och laga? Ända sedan Den hemlige kocken för fyra…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔

Sidan använder cookies. Läs mer.