Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?
Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.
Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
Dessutom innehåller boken:
– Så läser du en innehållsförteckning
– Här är de vanligaste tillsatserna
– Lär dig att genomskåda reklamspråket (”Naturligt”,
– ”Hemlagat” etc.)
– Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
– Så styr butiken dina inköp


Författare:  Mats-Eric Nilsson Titel: Äkta vara : guide till oförfalskad mat Format: 135x205 mm Flexband Antal sidor: 273 Utgivningsår: 2008 ISBN: 9789170373916


Av samma författare


Måltidens magi : om matbordets hotade gemenskap

Mats-Eric Nilsson

"En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. Lustigt nog alltid till gästens nackdel. I branschen talade man om…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Äntligen i pocket med nyskrivet efterord! "En tråkig bok för alla fuskande restauranger. Och viktig läsning för alla oss som…

Läs mer ➔


Saltad nota : om matfusket – från gatukök till gourmetkrog

Mats-Eric Nilsson

Förr kunde det hända att kyparen liksom räknade fel. I branschen talade man om att salta notan. Att den mätta…

Läs mer ➔


Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna

Mats-Eric Nilsson

"Den hemlige kockens" kokbok Men vad ska man då äta - och laga? Ända sedan Den hemlige kocken för fyra…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

Henrik Ennart, Mats-Eric Nilsson

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guiden till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Äkta vara : guide till oförfalskad mat

Mats-Eric Nilsson

Vad är det egentligen vi stoppar i oss? Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige…

Läs mer ➔


Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik

Mats-Eric Nilsson

Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och…

Läs mer ➔

Sidan använder cookies. Läs mer.