Översättare: Joachim Retzlaff
Format: 150x225 mm, Danskt band
Antal sidor: 375
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170379390

PostkapitalismVår gemensamma framtid

Paul Mason

Paul Mason öppnar med sin framåtsyftande och optimistiska bok Postkapitalism för den stora diskussionen om nutiden, framtiden och vilket samhälle vi ska leva i.

I boken tar Mason sig an arbetarrörelsens historia, vänsterns tänkare, som Karl Marx och Rosa Luxemburg, liberala managementteoretiker som Peter Drucker och high tech-erans filosofer och infogar deras rön i sin egen analys som pekar mot en samhällsform han kallar postkapitalism.

En stor omvälvning pågår redan i det tysta. Den digitala tekniken ökar ständigt informationsinnehållet i det som produceras. Information kan alltid kopieras gratis. Kostnaderna för allt fler varor och tjänster sjunker mot noll såvida ingen monopoliserar informationen och prismekanismen och marknaden upphör att fungera. Nätverk och samarbete står då emot auktoritär styrning och marknadsmonopol.

Det är människorna idag som kan skapa den postkapitalism som måste bygga på jämlikhet, jämställdhet, internationell solidaritet och ansvar för miljön och klimatet.

Paul Mason har skrivit en världsbildsförändrande bok om det som kommer om vi själva vill.

Beställ e-bok

Paul Mason

Paul Mason har varit programledare och ekonomireporter på BBC och Channel 4 och är numera fri skribent, filmare och författare. I sina tidigare böcker har han bland annat skrivit om arbetarrörelsens historia, finanskrisen 2008 och upproren under arabiska våren kring 2010. Postkapitalism (2017) är hans första bok på svenska.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla